Klassisk svensk Massage

Medicinsk laser

Taktil massage

Stretching

Medicinsk laser

Medicinsk laser stimulerar kroppens egna läkningsprocesser. Den verkar både stimulerande och hämmande på cellnivå för att påskynda läkning och minska smärta. Det som främst stimuleras är det lokala immunförsvaret, cirkulation i blod och lymfkärl samt utsöndring av signalsubstanser, som bl.a. minskar smärta.
Lasern i sig ger ingen värmeutveckling, vilket gör den lämplig att behandla vid akuta skador, då det är önskvärt att få ned en eventuell svullnad och minska smärta. MID-laser är en medicinsk laser som här används i kombination med massage eller som en fristående behandling.

Vad kan man behandla med medicinsk laser? Ryggbesvär, axlar, nacke, leder, muskler, tennisarm, golfarmbåge, stukningar, problem med hälsena, hälsporre, herpes, sår mm.

Hur behandlar man? Man behandlar med probar som sätts mot huden. Beroende på lasertyp och vävnadstyp tränger laserljuset in olika djupt i vävnaden. Andra behandlingsfaktorer är hur djupt in problemet sitter och hur stor yta man behandlar. En vanlig behandlingstid är mellan 1-10 minuter.

Hur ofta och hur många gånger?
I början behandlar man lite tätare, och sedan med allt längre intervaller när läkningen kommit igång. En behandlingsomgång kan sträcka sig över 1-15 behandlingar beroende på patientens mottaglighet och på hur länge problemet funnits.